ENSURT AL CARRER DE LA CARITAT

 

És ben conegut allò de: ja ens pensàvem que ho havíem vist tot!

Avui, divendres 18 de març, de bon matí en ha fet sortir de casa un gran soroll, primer no n’hem fet cas ja que fa dies hi ha obres en una casa més avall de la Fonda de l’Estrella.

Al final per fer el xafarder, hem estirat el coll i quin ensurt mare meva !


                                                                        

“UN CAMIÓ FORMIGONERA”  reculant des dalt del carrer de La Caritat, si, ho heu entès bé!

Tothom coneix el carrer: circulació restringida amb càmera, carrer estret i corbat, voreres altes...

Doncs! repeteixo, camió "CUBA" formigonera, d’aquests que en diuen de 4 eixos ha entrat de culs per el Carrer Torres Jonama i ha reculat per tot el carrer de la Caritat, de punta a punta, fins arribar a la casa nº 65, per portar formigó per una piscina!

Ha anat pels pèls de carregar-se les balconades del S. XVIII de Can Frigolet! Una casa catalogada a nivell 1

Un moment donat fins hi tot ha restat encastat a la barana que ja està resentida d'altres topades i ara està una mica més xafada. No tenim la imatge del abans i d'ara, no ho podem demostrar!

Espantats hem avisat a la policia local que ràpidament ha vingut  i ha valorat la situació. S’han sincerat amb nosaltres dient que no tenien permís ni tant sols els hagessin donat. Però només ha estat això, ràpidament han confraternitzat amb de la “Cuba” i amb els de l’obra i no creiem que hagi tingut cap conseqüència, malgrat que el camió o l’empresa hagi infringit vàries normes.

Hem de puntualitzar que:

  1. No havien demanat permís a la policia Municipal per circular. Han baixat en sentit contrari des del carrer Torres Jonama.                                   
  2. Per poder fer la maniobra també han tallat el carrer de les Quatre Cases amb una furgoneta de l'empresa i circulant en direcció contrària.
  3. Casos com aquest, potser venen de la laxitut o deixadesa de les autoritats per haver tolerat que, en sentit contrari, passin bicicletes, patinets, cotxes i furgonetes i ara “CUBES”!!! Els veins creiem que ja és un carrer prou complicat com perquè sigui de doble direcció.
  4.  La mida del camió no era l’adequada pel carrer, no sols han perillat les balconades sinó les canaleres i parets, ja que passava per sobre una vorera molt alta i quedava molt inclinat. Una vegada descarregat ha hagut de tornar per on havia entrat.
  5. Segurament s’hagués pogut entrar el formigó des del final de la Caritat entrada per la Font.


Per acabar hem de dir que amb conductor hem pogut dialogar en tot moment de manera educada, cosa que no ha estat el mateix amb els responsables de l'obra.

Destinació final

I no ens deixem de preguntar si calia tot aquest ensurt per una petita piscina a la part baixa del carrer! Posar en perill PATRIMONI del S.XVIII, sense cap consequència.

Montse Miró

Comentaris

Joan ha dit…
Déu n'hi do, quin ensurt.

Entrades populars d'aquest blog

L’últim gran atleta històric: JOSEP M. VIVES SUREDA

Poetes i poetesses del carrer de la Caritat

Ramon Rodríguez i Vilà. Guia de muntanya i organitzador de viatges de senderisme